City Break Amsterdam
City Break Amsterdam

În Amsterdam le-am făcut pe toate. Ne-am plimbat cu vaporașul, am vizitat, am fost la un meci de fotbal, ne-am distrat, am explorat orașul, pe scurt, ne-am simțit chiar foarte bine.

Au fost patru zile pline petrecute în Amsterdam, însă și foarte grele. Totul din cauza vântului care făcea ca temperatura din luna martie să fie resimțită cu zece grade Celsius mai puțin. Noaptea era înfiorător, așa că ne retrăgeam destul de repede în restaurante sau la camere. Dar haideți să vedem și ce experiențe am trăit în Amsterdam.

City Break Amsterdam. Ziua 1

Am plecat din București pe o vreme îngrozitoare. A fost acea perioadă în care a nins fără oprire timp de trei zile, adică aproape cât am stat noi în Amsterdam. Am decolat în jurul orei 11:30 și n-am avut probleme, în ciuda furtunilor de zăpadă care au fost în București. Zborul a durat aproximativ trei ore, astfel că am ajuns în Olanda aproape de prânz.

Am ajuns foarte repede de la aeroport la hotel. Am fost cazați la ibis budget Amsterdam City South, un hotel la care am plătit 1500 lei pentru o cameră pe cele trei nopți. Trebuie să țineți cont că, dacă vreți să ajungeți în Amsterdam, cazările sunt foarte scumpe, fie că vorbim de Booking, Airbnb sau orice altă platformă.

Am ajuns în centrul vechi al orașului când se însera. Canalele în jurul cărora sunt construite străzile din Amsterdam sunt superbe, iar primul mare pericol de care ne-am lovit a fost reprezentat de bicicliști. Deși era foarte frig afară, localnicii n-au renunțat la obiceiuri și au continuat să meargă pe biciclete. Și nu oricum. Ci cu o foarte mare viteză, așa că a trebuit să fim foarte atenți în momentele în care traversam strada.

City Break Amsterdam
City Break Amsterdam

Apoi, ne-am îndreptat către celebrul Cartier Roșu. Acolo nu sunt permise fotografiile sau filmările, astfel că n-avem ce să vă arătăm. Oricum, adevăratul vibe al orașului îl simțiți din plin în Cartierul Roșu. Multă lume, multe cafenele, multe localuri, iar lista poate continua așa la nesfârșit, sunt doar câteva dintre ingredientele care ne-a ținut în acea zonă preț de câteva ore. Ne-am întors la hotel aproape de miezul nopții, pentru că urma o zi încărcată.

City Break Amsterdam. Ziua 2

Ne-am început ziua cu un drum către celebrul muzeu dedicat lui Van Gogh. Însă, acolo se intră doar cu rezervare. Așa că ne-am programat pentru dimineața următoare, iar dacă tot eram în zonă, am hotărât să intrăm la alte două muzee. Prima oprire a fost Muzeul Diamantelor.

City Break Amsterdam. Ziua 2
City Break Amsterdam. Ziua 2

Apoi, după câteva poze cu celebrele litere IAMSTERDAM, am intrat în Rijksmuseum. Biletele pentru cele două muzee au fost incluse în City Card-ul cumpărat pentru 72 de ore. Ziua noastră a continuat cu o vizită la Fabrica de bere Heineken. Intrarea a costat 13 euro de persoană, însă experiența de acolo a fost de-a dreptul incredibilă. Veți fi plimbați prin camerele interactive și veți parcurge fiecare etapă din procesul de preparare al berii. În plus, pe parcursul turului, veți primi un pahar de bere din partea casei, apoi, la finalul vizitei, în cadrul barului special amenajat, vă veți bucura de alte două pahare de bere, tot din partea casei.

În plus, dacă vreți și o amintire de la Fabrica Heineken, aveți posibilitatea de a vă inscripționa numele direct pe o sticlă de bere. Vă costă 10 euro, iar totul se face pe loc.

Cum am ieșit din Fabrica Heineken, ne-am asigurat de bicicliștii extrem de periculoși din Amsterdam și am traversat strada. Acolo era un punct din care plecau vaporașele pentru turul pe apă al orașului. Plimbarea pe canale a fost inclusă în City Card și a durat aproximativ 60 de minute.

Ultima oprire a zilei a fost celebrul muzeu de ceară Madame Tussaud. Grație City Card-ului, am beneficiat de o reducere, iar biletul de intrare a costat 15 euro. Turul nu durează foarte mult, însă, dacă n-ați mai fost la alte muzee de ceară din lume, trebuie să profitați de experiența trăită la Madame Tussaud. Iar turul se încheie cu priveliște superbă.

City Break Amsterdam Madame Tussaud
City Break Amsterdam Madame Tussaud

City Break Amsterdam. Ziua 3

Așa cum v-am spus, cea de-a treia zi a început cu vizita la Muzeul Van Gogh. Ne-am respectat rezervarea făcută, apoi am plecat direct spre Grădina Zoologică. Dacă ajungeți aici, va trebui să țineți cont că turul vă va luea mai bine de o oră și jumătate. Printre cele mai interesante încăperi văzute acolo se numără și cea în care animalele sunt libere printre turiști. Maimuțe de mici dimensiuni, șopârle, lilieci sau păsări, toate acestea se plimbă liniștite printre miile de oameni care vizitează zilnic Grădina Zoologică din Amsterdam.

City Break Amsterdam Gradina Zoologica
City Break Amsterdam Gradina Zoologica

De la Grădina Zoologică, direct în centrul orașului. Cartierul Roșu era plin de englezi, iar asta pentru că naționala Albionului juca în acea zi un amical cu reprezentativa Olandei. Am fost și noi la acel meci, găzduit de Amsterdam Arena și încheiat cu victoria englezilor, scor 1-0.

City Break Amsterdam Amsterdam Arena
City Break Amsterdam Amsterdam Arena

City Break Amsterdam. Ziua 4

Cea de-a patra zi și, totodată, ultima a început cu vizita la impunătoarea clădire NEMO, Muzeul Științei. Deși turul este gândit mai mult pentru cei mici, adulții își pot găsi și ei de lucru în cele patru etaje ale clădirii. Există chiar și o cameră a simțurilor.

City Break Amsterdam Nemo
City Break Amsterdam Nemo

Ultimul obiectiv de pe lista noastră a fost și cel mai interesant. După o scurtă plimbare cu un feribot, care ne-a dus de pe un mal pe altul, am ajuns la A’DAM Lookout, o clădire uriașă, care, la ultimul etaj, are un bar absolut superb, iar pe acoperiș un leagăn recomandat doar iubitorilor de senzații extreme.

City Break Amsterdam A'DAM Lookout
City Break Amsterdam A’DAM Lookout
Recenzie articol
  • Calitate informații
5

Rezumat

În Amsterdam le-am făcut pe toate. Ne-am plimbat cu vaporașul, am vizitat, am fost la un meci de fotbal, ne-am distrat, am explorat orașul, pe scurt, ne-am simțit chiar foarte bine. Au fost patru zile pline petrecute în Amsterdam, însă și foarte grele. Totul din cauza vântului care făcea ca temperatura din luna martie să fie resimțită cu zece grade Celsius mai puțin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.