Cine transmite US Open 2018
Cine transmite US Open 2018

Turneul de la US (United States) Open este unul dintre cele patru turnee de Grand Slam (turneele de prim rang din circuitele de tenis masculin, ATP și feminin, WTA) şi care se desfăşoară pe suprafaţă hard. El este de altfel ultimul turneu de Mare Şlem al anului, după Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon. Citiți în continuare pentru a afla cine transmite US Open în acest an. 

Turneul de la US Open datează din 1981, atunci când s-a organizat prima dată sub nunele de US National Championship. Începând cu anul 1987, el a fost inclus în galeria celor patru turnee de Grand Slam, alături de Australian Open, French Open şi Wimbledon.

Cine transmite US Open 2018

Eurosport va transmite şi în acest an turneul de la US Open. De fapt, Eurosport transmite US Open nu doar în România, ci în toată Europa, în urma contractului semnat până în anul 2022. Înţelegerea a fost parafată pe o durată de cinci ani, excepţie făcând teritoriul Marii Britanii şi cel al Irlandei, acolo unde Eurosport sublicenţiază drepturile de televizare. Până în 2022, Eurosport are drepturi exclusive pentru US Open, dar şi pentru celelalte turnee de Grand Slam. Competiţiile de la Melbourne, Paris, Wimbledon şi New York se văd toate, până în 2022, pe canalele TV Eurosport, dar şi online pe platforma Eurosport Player.

US Open va începe luni, 27 august şi se va încheia pe 9 septembrie. Evenimentul constă în cinci turnee: simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin, dublu feminin şi dublu mixt, dar şi turnee destinate seniorilor, juniorilor sau persoaneleor cu dizabilităţi.
O particularitate a turneului de la US Open este faptul că, spre deosebire de celelalte patru turnee de Grand Slam, unde setul decisiv se joacă până se ajunge la diferenţă de două gameuri (desigur, după câştigarea a minim şase gameuri în acel set), aici se joacă tiebreak.

Suprafața de joc este cimentul. De asemenea, este singurul Grand Slam în care tabloul feminin are 16 participante şi nu 12.

Ediția numărul 138 de la Flushing Meadows

Ediția numărul 138 de la Flushing Meadows
Ediția numărul 138 de la Flushing Meadows

US Open 2018 va fi ediţia cu numărul 138 a turneului american şi ultimul Grand Slam al anului. Este va fi organizat la USTA Bilie Jean King National Center, în New York. Va fi ultimul Grand Slam cu 32 de participanţi, urmând ca din 2019 să se revină la sistemul cu 16 jucători. Rafel Nadal şi Sloane Stephens sunt campionii în exercţiu la turneul de peste Ocean. Dar să nu uităm şi de faptul că, anul trecut, un român s-a impus şi el la US Open. Horia Tecău a câştigat competiţia masculină de dublu alături de parterul său Jean-Julien Rojer. La dublu fete s-a impus perechea Chan Yung-Jan şi Martina Hingis.

Câştigătorul şi câştigătoarea vor pleca cu 2000 de puncte ATP, respectiv WTA de la acest Grand Slam. Momentan lider la băieţi este Rafael Nadal, în timp ce la fete, Simona Halep conduce ierarhia.

US Open propune în acest an premii în valoare de nici mai mult nici mai puţin de 53 de milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.