Cele mai bune exerciții pentru abdomen
Cele mai bune exerciții pentru abdomen

Nu cred că există om pe aceasă planetă, în special iubitorii de sport, care să nu îşi dorească dacă nu un 6-pack, măcar un abdomen plat. În acest articol vom devălui câteva secrete pentru a îţi atinge obiectivul propus, dacă ai acest obiectiv.

Slăbitul

Primul pas pentru a avea un abdomen vizibil nu este acela de a îţi antrena nebuneşte muşchii abdominali. Îţi poţi antrena o viaţă, dar fără rezultat, dacă nu faci ceea ce trebuie să faci mai presus de antrenament sau suplimente nutrive. O vorbă spune că „abdomenul se construieşte în bucătărie” şi este perfect adevărată. Pentru ca abdomenul să fie vizibil trebuie să fii într-un deficit caloric.

Este suficient ca abdomenul să fie antrenat de trei sau patru ori pe săptămână, în timp alimentaţia trebuia să fie zilnic una corectă şi sănătoasă. Evită carbohidraţii complecşi şi construieşte-ţi mesele din cât mai multe proteine. Alte alimente care trebuie evitate obligatoriu pentru ca abdomenul să iasă în relief sunt: alcoolul şi zahărul.

Exerciții pentru abdomen

Abdomene cu sau fără greutate adăugată. Ideea nu este să faci 3000 de abdomene pe zi. Sunt suficiente 200 sau 300 o dată la două zile.

Crunch în plan drept sau plan declinat

Este poate cel mai frecvent exerciţiu pentru abdomen. De altfel, crunchul poate fie executat şi cu greutate adiţională. De exemplu la scripete, cu sfoara, pe jos sau pe bancă, cu un disc ţinut în braţe sau la aparatele speciale care permit să faci crunch cu greutate.

Ridicări ale picioarelor

Acest exerciţiu poate fi executat fie că stai pe bancă şi aduci picioarele la frunte, fie că stai atârnat de o bară şi încerci să tragi picioarele cât mai aproape de nivelul capului. Este un exerciţiu de bază pentru cei care vor să aibă un 6-pack complet, cu muşchii inferiori ai abdomenului.

Aplecări laterale pentru obilici

Ele pot fi executate atât cu ganterele, cât şi cu discurile sau la cablu. Ai grijă să nu încarci prea mult. Nu e nevoie de greutăţi mari aici. Focusează pe repetări multe pentru că oblicii sunt un muşchi de fineţe şi trebuie să îi scoţi în evidenţă nu să îi măreşti. În caz contrar, rişti să ai o talie foarte mare.

CITEȘTE ȘI

„Scândura” pe antebrațe

Această tehnică este mult mai uşoară decât ridicarea picioarelor, deoarece nu necesită o bară de care să te agăţi sau un aparat de gimnastică, lucrându-se numai la sol. Pentru a face acest exercițiu, trebuie să iei poziţia de flotare și să-ţi sprijini corpul pe vârfurile picioarelor şi pe coate, încercând să menții o poziţie dreaptă la fel ca o scândură.  Pentru început, încearcă să stai în această poziţie timp de 15 de secunde, a câte trei seturi, urmând să creşti progresiv la 30 de secunde, câte trei seturi, apoi la un minut, câte patru seturi.

„Scândura” laterală

Pentru a executa ecest exerciţiu, care întăreşte muşchii abdominali oblici şi transversali, trebuie să te întinzi pe saltea, pe o parte, poziţionând cotul mâinii de pe partea aleasă pe podea, astfel încât să formeze cu umerii un unghi de 90 de grade.  Încordează muşchii abdominali şi împinge trunchiul în sus, până când umărul ajunge exact deasupra cotului, iar tu te sprijini doar pe partea laterală a tălpii de podea. Picioarele trebuie să rămâna apropiate, unul peste celălat, iar corpul să realizeze o linie dreaptă: talpă, genunchi, şăolduri, umeri, cap. Menţine poziţia 10 secunde, dar nu uita să respiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.