Catalin Hildan, Dinamo
Catalin Hildan, Dinamo

Cea mai neagră zi din istoria lui Dinamo este, cu siguranță, cea de pe 5 octombrie 2000. Atunci a trecut în neființă „Unicul Căpitan”, la doar 24 de ani. Însă, până la acea fatidică dată, Cătălin Hîldan a reușit performanțe uriașe și a rămas pentru totdeauna în inimile suporterilor dinamoviști. Vă prezentăm în continuare 11 detalii inedite despre „Unicul Căpitan”.

  1. Cătălin Hîldan s-a născut pe 3 februarie 1976 și a început fotbalul încă de la 10 ani. Din cei 24 de ani de viață, 14 i-a petrecut jucând pentru culorile alb-roșii.
  2. A făcut parte din lotul echipei naționale de la Euro 2000, când „tricolorii” au fost eliminați de Italia în sferturile de finală.
  3. A marcat golul cu numărul 900 din istoria echipei naționale. Se întâmpla pe 4 februarie 2000, într-un România – Georgia încheiat cu scorul de 1-1.
  4. Tot în 2000, în primăvară, Cătălin Hîldan a cucerit titlul și Cupa României alături de Dinamo.
  5. Primul sport practicat de Cătălin Hîldan n-a fost fotbalul. „Unicul Căpitan” a jucat rugby, alături de fratele său, la clubul Olimpia.
  6. Cătălin Hîldan a fost împrumutat în sezonul 1995/1996 la Oțelul Târgoviște. Fostul mijlocaș a contribuit la promovarea echipei în liga secundă.

LIKE și urmărește pagina de Facebook altSPORT.ro pentru a afla întotdeauna știri de ultima oră despre Dinamo 

7. A debutat la echipa mare a lui Dinamo chiar împotriva marilor rivali în derby-ul fotbalului românesc cu Steaua.
8. A decedat în urma unui atac de cord, suferit în minutul 74 al unui meci amical disputat la Oltenița.
9. Antrenorul de atunci al dinamoviștilor, Cornel Țălnar, a vrut să-l schimbe la pauza meciului cu Oltenița, însă, Hîldan a refuzat motivând că este într-o formă excelentă și că vrea să joace în continuare.
10. Tricoul cu numărul 11 a fost retras de la club, iar peluza unde se află galeria dinamovistă la fiecare meci se numeșe PCH (Peluza Cătălin Hîldan), totul în memoria „Unicului Căpitan”. De asemenea, stadionul din Brănești, localitatea în care s-a născut, îi poartă numele.
11. În 2013, Dinamo a dezvelit o statuie din bronz care-l înfățișează pe Cătălin Hîldan. Statuia cântărește o tonă și are o înălțime de 2.7 metri.

CITEȘTE ȘI: Dinamovişti de legendă | Cătălin Hîldan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.