Cei mai bogați wrestleri din istorie. Cum arată TOP 10 și care sunt cele mai mari absențe
Cei mai bogați wrestleri din istorie. Cum arată TOP 10 și care sunt cele mai mari absențe

Cine crede că să fii pro-wrestler este o activitate uşoară se înşală. Oamenii pe care noi îi vedem în ring sunt profesionişti antrenaţi ca la carte pentru a executa cu acurateţe toate procedeele şi pentru a-și încânta fanii. Tocmai de aceea, majoritatea wrestlerilor sunt şi foarte bine plătiţi, unii dintre ei reuşind să strângă o avere impresionantă din această profesie.

În acest articol vă vom prezenta un TOP 10 al celor mai bogaţi wrestleri din istorie. Clasamentul este făcut la iniţiativa cotidianului britanic The Sun, astfel că averile sunt în lire sterline:

1. Dwayne „The Rock” Johnson – £170,3 milioane

Nici nu e de mirare că The Rock este în capul acestei liste având în vedere succesul pe care îl are la Hollywood. Multiplu campion în WWE, Dwayne Johnson nu este doar cel mai bogat wrestler din lume, ci este şi unul dintre cei mai bogaţi actori. Spre exemplu, doar pentru rolul din Regele Scorpion a primit 3,5 milioane de lire sterline.

Dwayne The Rock Johnson
Dwayne The Rock Johnson

2. John Cena – £43 milioane

Pe locul doi se află probabil cel mai mare superstar WWE al secoului XXI. John Cena i-a semănat dintotdeauna lui The Rock din punct de vedere al abilităţilor în wrestling, dar se pare ca fostul „Doctor of Thuganomics” a îmbrăţişat şi el actoria. Cena apare destul de rar în această perioadă în WWE şi se concentrează la filmările pentru Project X.

John Cena
John Cena

3. Steve Austin – £38,7 milioane

Steve Austin este un alt wrestler care a făcut tranziţia din ring spre Hollywood. Accidentat în urma cu aproape 20 de ani, Austin a câştigat oricum aproape tot ce se putea în WWE. A cucerit şase titluri mondiale, două titluri Intercontinentale, patru titluri tag team şi a câştigat de trei ori Royal Rumble. „The Expendables” este unul dintre cele mai cunoscute filme în care a jucat.

Steve Austin
Steve Austin

4. Triple H – £30,9 milioane

Cunoscut sub numele de Triple H, Paul Michael Levesque este vicepreşedinte în WWE încă din 2013. De 14 ori campion mondial în WWE, Triple H este căsătorit cu Stephanie McMahon, fiica patronului Vince McMahon. Nici HHH nu a stat departe de cinematografie. A apărut în câteva filme precum Blade: Trinity sau The Chaperone.

Triple H
Triple H

5. Hulk Hogan – £20 milioane

Este probabil cel mai cunoscut wrestler al tuturor timpurilor şi cel care a lansat moda de tranziţie dinspre wrestling spre actorie. Ajuns la 65 de ani, Hogan a adunat 12 titluri mondiale în perioada petrecută în WWE şi apoi în WCW. În 30 de filme a apărut din 1982 şi până în prezent.

Hulk Hogan
Hulk Hogan

6. Kurt Angle – £19  milioane

Medaliat olimpic la Atlanta, în 1996, Kurt Angle nu putea să lipsească din acest top. După ce a încheiat cariera de sportiv profesionist, americanul s-a dedicat în totalitate wrestlingului, fiind campion suprem, atât în WWE, cât şi în IMPACT wrestling.

Kurt Angle
Kurt Angle

7. Brock Lesnar – £17 milioane

În prezent, Lesnar este cel mai bine plătit superstar WWE chiar dacă nu apare constant la show-urile Raw, acolo unde deţine centura Universal. 8,5 milioane de dolari este salariul anual pe care îl încasează „Bestia” de la Vince McMahon. Noul contract pe care l-a semnat cu WWE îi permite lui Lesnar să se lupte şi în UFC.

8. Big Show – £15,5 milioane

Cel mai mare atlet al lumii prinde şi topul celor mai bogaţi wrestleri din lume. Chiar dacă nu mai este la prima tinereţe, Big Show reprezintă în continuare o atracţie pentru wrestling şi pentru televiziune.

9. Chris Jericho – £13,9 milioane

Cel mai cunoscut wrestler canadian stă departe în această perioadă de WWE, dar nu şi de wrestling. În prezent, luptă în NJPW, acolo unde este campion intercontinental IWGP. Cel mai cunoscut moment al carierei este legat însă tot de WWE, acolo unde, în 2001, i-a învins în acelasi meci pe The Rock şi pe Steve Austin.

10. Mick Foley – £11,6 miloane

O sumă frumoasă regăsim și în conturile legendei hardcore Mick Foley. Are la activ meciuri memorabile în care şi-a riscat viaţa sub numele de Cactus Jack, Dude Love sau Mankind.

Cine sunt cele mai mari absenţe din acest top

Cât de curând, noua senzaţie a wrestlingului îşi va găsi un loc în topul celor mai bogaţi luptători. În 2018, Ronda Rousey a lăsat cuşca din UFC pentru ringul din WWE. „The baddest woman on the planet” este plătită anual cu 1,5 milioane de dolari, dar veniturile ei nu se opresc aici. A strâns deja o sumă consistentă din UFC, acolo unde a fost campioană mondială, dar şi de la Hollywood, după ce a apărut în filme precum Expendables 3, Fast and Furios 7 sau Entourage.

O altă absenţă de marcă este cea a lui Batista. Probabil cel mai în vogă actor-wrestler de la Hollyood, după The Rock. Dave este celebru în special pentru faptul că interpretează personajul Marvel Drax „The Destroyer”.

Dave Batista
Dave Batista

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.