Cea mai nebună etapă de Boxing Day: 66 de goluri în zece meciuri (1963)
Cea mai nebună etapă de Boxing Day: 66 de goluri în zece meciuri (1963)

Una dintre cele mai spectaculoase zile din an în fotbalul mondial, „Boxing Day”, a sosit. Ea este sărbătorită în a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie. Până să ajungem la etapa din acest an din Premier League, vom vorbi despre ceva de care cu greu credem că vom mai auzi că se poate repeta.

Boxing Day 1963

„Boxing Day” a fost întotdeauna printre zilele favorite ale microbiştilor, meciurile disputate pe 26 decembrie încântându-i de fiecare dată pe suporteri în perioada sărbătorilor de iarnă. Nicio altă zi nu a fost însă la fel de spectaculoasă precum cea din 1963, atunci când, în întreaga etapă, s-au marcat nu mai puţin de 66 de goluri. Nu doar că în cele 10 meciuri de top ale sezonului nu s-a înregistrat nicio remiză albă, dar doar două echipe din întreg campionatul n-au reușit să înscrie.

În celebra zi „Boxing Day” din 1963 s-au înregistrat victorii uriaşe cum ar fi cea a lui Chelsea (5-1 îndeplasarea de la Blackpool), surpriza de proporţii reuşită de Burnley (6-1 pe teren propriu cu Manchester United datorita celor patru goluri ale lui Andy Lochhead) și succesul lui Liverpool (scor 6-1, pe Anfield Road, cu Stoke, cu Roger Hunt marcând şi el patru goluri), dar nebunia nu s-a oprit aici, festivalul de goluri continuând şi în celelalte meciuri.

Boxing Day 1963
Boxing Day 1963

Victorii de povestit nepoţilor

Cea mai notabilă victorie a fost cea a lui Fulham, care a învins-o cu un neverosimil 10-1 pe Ipswich Town pe Craven Cottage. Graham Leggat nu s-a lăsat nici el mai prejos şi a înscris de patru ori în acel meci. O victorie de răsunet a obţinut şi Blackburn Rovers. Aceasta a mers la Londra acolo unde s-a impus cu scorul de 8-2 în faţa lui West Ham United.

Egalul, festival de goluri

Ziua de „Boxing Day” a adus şi trei remize nebune. Meciurile dintre Nottingham Forest și Sheffield United și Wolves și Aston Villa s-au încheiat ambele cu acelaşi scor, 3-3. În schimb, West Bromiwich Albion şi Tottenham Hotspur nu s-au mulţumit cu puţin şi au remizat la patru.

Egalul, festival de goluri
Egalul, festival de goluri

Returul, peste numai două zile

Un aspect şi mai interesant al acelei zile, a fost că returul acestei etape s-a jucat două zile mai târziu, iar rezultatele au fost total opuse celor înregistrate de Boxing Day. Spre exemplu, Manchester United nu doar că s-a răzbunat pe Burnley, dar a şi învins-o cu 5-1 pe Old Trafford.

Răzbunare a fost cuvânt de ordine şi pentru „ciocănari”. Învinşi cu 8-2 pe 26 decembrie 1963, fotbaliştii lui West Ham şi-au luat revanşa câştigând cu scorul de 4-2 al doilea meci cu Fulham. În schimb, Villa şi Wolves au remizat din nou, de această dată cu scorul de 2-2, ceea ce înseamnă că s-au marcat 10 goluri în doar două zile, fără ca vreuna dintre echipe să se impună.

Învinsă cu 2-0 de Leicester de Boxing Day, Everton a pierdut apoi cu 0-3 în faţa aceluiaşi adversar. Cu toate acestea, la finalul sezonului, „caramelele” au încheiat campionatul pe locul 3, după Liverpool şi Manchester United.

Boxing Day 2018

  • Fulham – Wolves, ora 14:30
  • Burnley – Everton, ora 17:00
  • Crystal Palace – Cardiff, ora 17:00
  • Leicester – Manchester City, ora 17:00
  • Liverpool – Newcastle United, ora 17:00
  • Manchester United – Huddersfield, ora 17:00
  • Tottenham Hotspur – Bournemouth, ora 17:00
  • Brighton and Hove – Arsenal, ora 19:15
  • Watford – Chelsea, ora 21:30

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.