Caleb Ekuban, jucător la LeedsUnited, în Championship
Caleb Ekuban, jucător la LeedsUnited, în Championship

Caleb Ekuban este un jucător de 24 de ani, lansat în fotbalul mare de Chievo Verona și care se află sub contract cu Leeds United.

Atacantul născut în Italia și cu orgini ghaneze s-a aflat în discuții cu Dinamo în luna august, Leeds fiind chiar de acord cu transferul său în Ștefan cel Mare.

Ce lovitură a încercat să dea Dinamo

Totuși, Ekuban a mai primit o propunere din partea lui Trabzonspor și a ales să semneze în Turcia. Atacantul are deja un gol înscris pentru Trabzon, deși a jucat cumulat numai 24 de minute în trei partide. Acesta mai are contract cu Leeds până în 2021, împrumutul său la Trabzon urmând a expira în vara anului viitor.

Datorită faptului că s-a născut în Italia, dar și prin prisma calităților sale fotbalistice, precum viteza, tehnicitatea și forța, Caleb Ekuban este comparat de jurnaliștii italieni cu Mario Balotelli.

Chiar dacă a jucat la nivelul echipelor de juniori atât pentru Italia, cât și pentru Ghana, atacantul nu s-a hotârât încă pentru ce națională vrea să evolueze.

Acesta are 34 de goluri în 144 de meciuri oficiale. Cea mai bună perioadă a sa în sezonul 2016/17, când evolua sub formă de împrumut la albanezii de la Partizani Tirana, pentru care a înscris 18 goluri.

Marcatorul de 24 de milioane de euro din Champions League pe care Dinamo l-a refuzat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.