Ce avere are Lionel Messi
Ce avere are Lionel Messi

În acest articol vom vorbi despre ce avere are Lionel Messi, unul dintre cei mai buni fotbalişti din istorie. Conform Forbes, superstarul argentinian deţine în 2018 nici mai mult nici mai puţin de 111 milioane de dolari.

Messi a încheiat sezonul 2017-2018 pe primul loc în clasamentul golgehterilor din cele mai tari 5 campionate ale Europei, cu 45 de reuşite. În luna noiembrie a anului 2017, el a semnat prelungirea contractului cu Barcelona până la finalul sezonului 2020-2021. Catalanii îşi plătesc acum vedeta cu un salariu anual, cu bonusuri, de aproximativ 80 de milioane de dolari, fapt pentru care Messi este cel mai bine plătit fotbalist din lume. Pe lângă salariul de la Barcelona, decarul argentinian are un contract pe viaţă cu Adidas, dar şi alte parteneriate cum ar fi cele cu Gatorade, Pepsi, Ooredoo, Huawei sau Hawkers. În 2020, oraşul chinezesc Nanjing va inaugura cu parc dedicat în totalitate lui Messi.

Ce salariu încasează Lionel Messi

Ajuns la 31 de ani, Lionei Messi îşi obţine veniturile în mare parte din fotbal. Cum spuneam salariul anul se învârte în jurul sumei de 84 de milioane de dolari, la care se plătesc taxe de 27 de milioane de dolari. Din 2001 la Barcelona, Messi locuieşte acum în reşedinţa sa din Castelldefels. Playmakerul echipei lui Ernesto Valverde este căsătorit şi are trei copii. O mare parte a averii lui Messi i se datorează şi agentului său, Guillermo Marin.

Ce salariu încasează Lionel Messi
Ce salariu încasează Lionel Messi

În topurile celor mai bogaţi oameni de pe planetă

În luna iunie a anului 2012, Messi a fost pe primul loc în topul celor mai bine plătiţi atleţi de pe planetă. El încasa atunci „doar” 39 de milioane de dolari. Leo nu stă rău nici acum. În 2018, Messi ocupă locul al doilea în acest clasament. El este devansat doar de Floyd Mayweather, care are o avere de 285 de milioane de dolari. În spatele lui Messi stau însă nume precum cele ale lui Cristiano Ronaldo, McGregor, Neymar, LeBron James sau Roger Federer. Messi stă însă foarte bine şi în clasamentul celor mai bogate celebrităţi din lume. Argentinianul este pe locul 8 în topul condus de acelaşi Floyd „Money” Mayweather. În faţa lui Messi sunt vedete ca George Clooney, Kylie Jenner, Judy Sheindlin, Dwayne Johnson, U2 şi Coldplay.

Argentinianul, legendă pentru FC Barcelona

Messi îşi merită pe deplin averea. Este, cum spuneam şi la începutul articolului, unul dintre cei mai buni fotbalişti care au păşit pe dreptunghiul verde. Şi-a petrecut întreaga carieră la FC Barcelona, club la care a scris şi la care scrie istorie şi acum. De-a lungul timpului, Messi a cucerit numeroase premii şi trofee în tricoul blaugrana. Printre cele mai importante ar fi cele cinci Baloane de Aur, premiu care se acordă în fiecare an pentru cel mai bun fotbalsit. Doar Cristiano Ronaldo îl egalează pe argentinian la această performanţă incredibilă. Messi excelează însă şi la nivel de club. Cu el în teren, catalanii şi-au trecut în palmares patru trofee UEFA Champions League, trei Super Cupe ale Europei, trei Campionate Mondiale ale Cluburilor, nouă titluri de campioni în La Liga şi şase Cupe ale Regelui(Cupa Spaniei).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.