Ce avere are Ion Ţiriac
Ce avere are Ion Ţiriac

Ion Ţiriac este de departe cel mai bogat român. El este de altfel singurul conaţional inclus în ultima ediţie a topului miliardarilor întocmit de revista americană Forbes.

Ce avere are Ion Țiriac

Ţiriac are o avere de 1,2 miliarde de dolari şi este pe locul 1867 la nivel mondial. El deţine câteva procente în compania de asigurări din România Allianz-Ţiriac. Magnatul de 79 de ani a investit, de asemenea şi în domeniul imobiliar, tranzacţii auto şi distribuţie de petrolul. Fan înfocat al maşinilor de lux şi de epocă, el are un adevărat muzeu în România, acolo unde se pot regăsi modele de vârf de Jagur, Rolls Royces sau Ferrari. Alte domenii de activitate ar fi bancar, asigurări şi auto-fabricate.

Viaţa de familie

În ciuda faptului că are trei copii, Ion Ţiriac este necăsătorit în prezent şi în ciuda averii enorme pe care o deţine are reşedinţa în România. Ţiriac a fost căsătorit între 1963 şi 1965 cu handbalista Erika Braedt. Ion Ţiriac Jr. a apărut pe lume ca urmare a relaţiei cu manechinul Mikette von Issenberg, în timp ce Karim Mihai şi Ioana Natalia au fost concepuţi cu jurnalista din Egipt, Sophie Ayad.

Retragerea din tenis

Imediat ce a pus capăt carierei de jucător profesionist de tenis, Ion Ţiriac a devenit om de afaceri în Germania. După căderea comunismului în România, Ţiriac s-a întors în ţară şi a început să investească. În 1990 a înfiinţat Banca Ţiriac, prima bancă privată de după Revoluţie. El a mai pus umărul şi la alte investiţii, gen leasing auto, dealer auto, companii aeriene, etc. În 2005, averea sa era deja estimată la peste 900 de dolari americani.

Muzeul de maşini

Fin colecţionar de maşini, Ion Ţiriac are un muzeu plin cu maşini şi motociclete. Acest muzeu a fost redeschis publicului în 2015 şi conţine vehicule chiar şi din 1899, dar şi alte maşini exotice. Cei care vizitează muzeul vor descoperi singurul loc din lume în care există două Rolls-Royce Phantom IV, dar şi maşini care au aparţinut lui Sir Elton John, Sammy Davis, Jr sau Bernie Ecclestone.

Ion Ţiriac este primul om din România care a intrat pe lista miliardarilor Forbes. În 2007, Forbes la clasat pe locul 840 în topul celor mai bogaţi oameni din lume. Averea sa este estimată la aproximativ un miliard de dolari încă din 2010. Tot în 2010, revista TOP 300 Capital l-a declarat pe Ion Ţiriac ca fiind cel mai înstărit român, cu o avere estimată undeva la 1,5 – 1,6 milioarde de euro.

Trivia Ion Ţriac
Trivia Ion Ţriac

Trivia Ion Ţriac

  • Ştiaţi că Ion Ţiriac a participat la Jocurile Olimpice din 1960 în calitate de jucător de hochei pe gheaţă?
  • Fost jucător de tenis, Ion Ţiriac a fost de-a lungul timpului managerul lui Borris Becker, Steffi Graf şi Goran Ivanisevic
  • Ion Ţiriac deţine turneul de tenis de la Madrid
  • Ţiriac a cheltuit patru milioane de dolari pentru a construi un patinuar olimpic în apropiera Bucureştiului

Palmares Tenis

În 1970, Ţiriac a câştigat alături de Ilie Năstase competiţia de dublu masculin a turneului de la Roland Garros.  Cei doi jucători de legendă ai României pierduseră finala de la Openul France în 1966. În 1968, Ţiriac a fost pe locul 8 în clasamentul ATP.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.