Cât câștigă producătorii de jocuri video și cine domină top 10 în lume
Cât câștigă producătorii de jocuri video și cine domină top 10 în lume

Te-ai întrebat vreodată câte ore pe zi se antrenează un gamer profesionist? Ei bine, în acest articol vei afla răspunsul. Iar dacă îţi doreşti şi crezi că poţi să devii milionar jucându-te jocuri video, pregăteşte-te să te joci foarte mult.

Spre exemplu, jucătorii din Team Liquid, o echipă profesionistă de League of Legends, se antrează cel puţin 50 de ore pe săptămână. Unii dintre ei se joacă însă şi mai mult.

„Să fii profesnionist îţi ocupă tot timpul„, spune membrul Team Liquid, Diego „Quas” Ruiz. „Dacă vreă să fii în competiţie cu celălalte echipe profesioniste, nu te poţi opri din jucat.”

Este foarte greu să excelezi la League of Legends,  care este cel mai popular joc video din lume. Numai câțiva jucători pot avea regimul de nivel pro necesar pentru a câștiga cunoștințe vaste despre joc și abilități și reflexe mecanice de elită pentru a concura.

Team Liquid se antrenează non-stop

Jucătorii din Team Liquid colaborează timp de opt ore pe zi, jucând împotriva altor echipe pro și de nivel Challenger. În orele de dinaintea și după antrenamentele echipei, aceștia joacă singuri pentru aproape fiecare oră în care sunt treji.

Ei își mănâncă prânzul și cina de obicei în timp ce discută despre strategia de joc și analizează clipurile video ale meciurilor anterioare cu antrenorul lor și analistul echipei. Când se întorc acasă de la sala de antrenament a echipei, un birou mic într-un parc de birouri din Santa Monica, jucători intră aproape imediat pe computer pentru a juca „Solo Queue”, un mod de joc care se potrivește cu al altor jucători aleşti aleatoriu la nivelul tău de calificare.

Unii jucători, precum Ruiz, iau pauză pentru a discuta video cu membrii familiei sau pentru a se relaxa alături de prietenă. În schimb, alți gameri nu fac altceva decât să joace jocul. Spre exemplu, coechipierii coreeni ai lui Ruiz, Chae „Piglet” Gwan-jin și Kim „Fenix” Jae-hun, sunt notorii pentru împingerea limitelor fizice pentru cât de mult poate o persoană să practice. Adesea dorm doar patru ore pe noapte și se antrenază între 12 și 14 ore pe zi.

O zi liberă pe săptămână

În timpul sezonului, din ianuarie până în august, echipa urmează programul de antrenament de marți până vineri și joacă meciuri în zilele de sâmbătă și duminică.

Lunea ar trebui să fie ziua lor liberă. De cele mai multe ori, însă, jucătorii o folosesc tot pentru antrenament sau filmează videoclipuri pentru sponsori, acesta fiind modul lor principal de a câștiga bani.

„Aş putea sa îmi văd prietenii și familia luni, când este ziua noastră liberă”, explică Alex „Xpecial” Chu. „Dar din cauza modului in care functionează League of Legends, nu există o perioada de inactivitate. Nu vreau să-mi petrec timpul departe de aici… Prefer să-mi petrec timpul antrenându-mă.”

Chiar și în „off-sezon” din august până în decembrie, jucătorii continuă să se antreneze fără oprire. „Chiar și o pauză de o lună poate afecta performanţa”, a mai spus Chu.

„Chiar și atunci când sunteți în afara sezonului … trebuie să exersați”, spune Chu. „Nu sunt mulțumit de a fi undeva jos, așa că muncesc cel mai greu tot timpul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.