Antrenament pentru acasă. Picioare
Antrenament pentru acasă. Picioare

Picioarele reprezintă 50% din corpul uman, aşadar, această grupă musculară nu trebuie evitată sub nicio formă. Fie că alegi să le lucrezi la sala de fitness, acasă sau în parc, picioarele trebuie antrenate constant. În acest articol vom prezenta un program de antrenament extrem de util pentru cei care din diverse motive nu au posibilitatea să lucreze trenul inferior la sală.

Antrenament pentru acasă. Picioare

Nu aveți nevoie de niciun echipament sau de un abonament scump la sala de forţă pentru a obține corpul pe care vi l-ați dorit dintotdeauna. Greutatea corporală proprie este tot ceea ce aveţi nevoie pentru a menţine corpul în formă. Doriți să vă tonificați picioarele și să vă întăriți mușchii?

În acest caz nu trebuie să neglijaţi aceste șase exerciții cu greutatea corporală, extrem de eficiente. Acest program vă garantează că veţi transpira din abundenţă. Un alt amănun extrem de interesant este acela că din acest program lipsesc genuflexiunile, exerciţiu de care se feresc mulţi practicanţi de sport din cauza complexităţii pe care implică executarea lui. Tocmai de aceea, acest program este bazat în mare parte pe fandări.

1. Curtsy lunges

Fandările lucrează exclusiv partea inferioară a corpului, aşadar, dacă sunteți în căutarea unui exerciţiu pentru lucrarea întregului picior, acesta este. Mai mult, un amănunt deosebit, în special pentru fete este acela că, în mişcare sunt implicaţi şi fesierii şi gluteii.

2. Kneel and stand

3. Side lunges

Staţi într-o poziție atletică, în picioare, cu genunchii și șoldurile puțin îndoite, cu picioarele la nivelul umerilor, capul și pieptul în faţă. Aceasta va fi poziția de plecare. Coborâţi cu pas lent, spre dreapta şi apoi reveniţi în poziţia de start. Executaţi aceeaşi mişcare şi pe partea stângă.

4. Single leg deadlift

Adăugarea SLDL în programul de antrenament vă va îmbunătăți echilibrul și vă va ajuta să atingeți noi recorduri personale într-un timp cât mai scurt, să vă creşteţi viteza, plus multe alte abilități noi. Indiferent de obiectivele pe care le aveţi este o tehnicp excelentă și adesea care nu trebuie să lipsească din antrenamentul vostru.

5. Jump lunges

Pentru a face acest exerciţiu va trebui să găsiți un spațiu destul în mare în care să nu fiţi în pericol de a vă accidenta. Stați în picioare și trageți un picior înainte, lăsând genunchiul din spate în poziție de fandare. Ambele genunchi trebuie să aibă unghiuri de aproximativ 90 de grade. Ridicați-vă cu ambele picioare, săriți în aer cât de mult puteți și schimbați picioarele în timp ce vă aflați în aer. Aterizaţi în poziţie de fandare cu piciorul opus înainte. Repetaţi până la epuizare.

 

6. Wall sit

Un exerciţiu extraordinar şi în acelşai timp un exercițiu popular dintr-un motiv cât se poate de rezonabil: Wall sit face o treabă minunată deoarece nu lucrează doar cvadricepsul, ci şi abdomenul. Nimeni nu cred că se poate plânge de acest lucru, având în vedere că abdomenul şi picioarele sunt două grupe pe care toţi le vrem evidenţiate, în special doamnele şi domnişoarele.

Antrenament pentru acasă. Umeri

Antrenament pentru acasă. Abdomen

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.