Dani Alves a vorbit deschis despre colaborarea cu Guardiola
Dani Alves a vorbit deschis despre colaborarea cu Guardiola

În 2019 se împlinesc trei ani de când Dani Alves a părăsit-o pe FC Barcelona şi şapte ani de când fundaşul dreapta a lucrat ultima dată cu Pep Guardiola. Pe Camp Nou, brazilianul a câştigat tot ce se putea câştigat, dar cel mai bine i-a rămas întipărit în minte relaţia pe care a avut-o cu antrenorul catalan.

Totul despre Pep Guardiola şi despre cum a inventat „tiki-taka” actualul manager al lui Manchester City, doar pe altSPORT.ro, teorie văzută prin ochii lui Dani Alves.

Timp de patru ani, între 2008 şi 2012, Dani Alves a fost unul dintre artizanii succesului pe care l-a avut Barcelona cu Pep Guardiola la timonă.

Dani Alves a vorbit deschis despre colaborarea cu Guardiola

Cum se comporta Guardiola înainte unui meci atât de important precum finala Ligii Campionilor din 2011? Cum s-a comportat în acea săptămână? Ştim că este foarte intens…

„Sincer să fiu, metodele de lucru ale lui Pep sunt foarte surprinzătoare, indiferent de situaţie. Pe măsură ce meciul este mai greu sau mai tensionat, el este şi mai relaxat. Încearcă să elimine din presiune la momentul potrivit pentru ca aceasta să nu fie o povară pe umerii jucătorilor.”

„Pot spune că este mereu cu un pas înaintea noastră. Ştie dinainte ce gândim. El face viaţa fotbaliştilor mai uşoară.”

Ştim că îi place să studieze adversarii. V-a spun vreo slăbiciune a lui Man United?

„O să vă spun ceva ce nu a mai fost spun până acum. Guardiola a câştigat finala Ligii Campionilor din 2011, nu noi. Între noi a fost o înţelegere. Jucătorii să câştige campionatul pentru el, iar el să câştige Liga Campionilor penru noi. Deorece jucam în Anglia, împotriva unei echipe englezeşti, ştiau care este atmosfera şi ce adversităţi va trebui să înfruntăm”.

CITEȘTE ȘI

„În ciuda acestor lucruri el ne-a spus: Veţi câştiga Champions League! Iar acest lucru s-a adeverit. Dacă ar fi după mine, Pep ar trebui să ia acea Ligă a Campionilor din muzeul Barcei şi să o ducă la el acasă pentru că el a câştigat-o.”

Dar ce v-a spus de aţi câştigat?

„A studiat adversarul. Ne-a spus absolut tot ceea ce se va întâmpla în meci… totul! Nu a contat ce s-a petrecut pe teren în acel meci pentru că noi ştiam dinainte că aşa va fi. Ne-a mai spus ceva interesant: scorul poate fi 5-0 pentru noi, dar o echipă din Anglia va juca la fel ca atunci când este 5-0 pentru ea.”

„Ne-a spus că dacă ei vor echilibra jocul, noi nu nu trebuie să schimbăm felul în care jucăm pentru că doar aşa vom câştiga. Am marcat, iar United a revenit. Pentru noi nu a fost însă o surpriză. Ei ne-au egalat, dar noi am continuat să jucăm la fel. Să avem posesia, să controlăm meciul. Ne-am păstrat filozofia.”

„Am avut momente în acel sezon în care ne îndoiam de valoarea noastră. O nouă finală,  cu aceeaşi echipă, de acestă dată în ţara lor. Şi ne gândeam că putem, alteori că nu putem. El ne-a arătat însă drumul spre succes. Ne-a dat cheia. Noi a trebuit să o rotim şi să câştigăm. Şi am reuşit. A fost o zi de neuitat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.